Звільнення від ПДВ будівельно-монтажних робіт при спорудженні доступного житла дозволить споруджувати додаткові кв. м житла
Фото BAU.ua

Звільнення від ПДВ будівельно-монтажних робіт при спорудженні доступного житла дозволить споруджувати додаткові кв. м житла

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України разом з Міністерством фінансів, Державною податковою адміністрацією підготують спільного листа-роз`яснення щодо порядку звільнення від оподаткування будівельно-монтажних робіт з будівництва об’єктів доступного житла та житла, що будується за державні кошти. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов. За його словами, Мінрегіонбуд очікує пропозицій від областей та забудовників, які будують житло за державні кошти або є учасниками програми `Доступне житло`. `На основі цих пропозицій, - каже Віктор Тихонов, - і буде підготовлено лист-роз’яснення`.

`Уряд підтримав пропозицію як забудовників, так і Мінрегіонбуду щодо звільнення від обкладення податком на додану вартість будівельно-монтажних робіт при будівництві доступного житла та житла, що споруджується за рахунок державних коштів. Виходячи з розрахунків, зроблених фахівцями нашого Міністерства, запровадження зазначеної податкової пільги дозволить додатково збудувати понад 50 тисяч квадратних метрів житла та зменшити вартість будівництва житла більше ніж на 5 відсотків. Фактично, така пільга дозволить залучити додаткові інвестиційні ресурси у обсязі близько 500 мільйонів гривень`, - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, законодавча норма щодо звільнення від оподаткування операцій з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла та житла, що будується за державні кошти, запроваджена частиною 197.15 статті 197 Податкового кодексу України №2755 від 02.12.2010.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 8472