`Олімпійський` представив концепцію зони гостинності
Фото www.nsc-olymp.com

`Олімпійський` представив концепцію зони гостинності

На виконання вимог УЄФА для проведення на НСК `Олімпійський` матчів фінальної частини Євро-2012 було розроблено Концепцію будівництва та облаштування функціональних зон на прилеглих до стадіону територіях, яка відповідає усім вимогам та стандартам Європейського футбольного союзу, в тому числі вимогам безпечної експлуатації об’єктів будівництва.

Так звана зона гостинності – це ділянка розміром до 45 тисяч квадратних метрів, на якій УЄФА встановлює павільйон, де під час чемпіонату спілкуватимуться та проводи муть свій час майже 13 тисяч гостей та членів клубу УЄФА.

Як повідомили в прес-службі НСК, для спорудження зони було обрано територію на схід від стадіону, яка межує з музеєм `Косий капонір`. Проектом передбачено будівництво на місці старих тенісних кортів та льодової арени `Крижинка` багаторівневої споруди з платформою, яка прилягатиме до галерей І та ІІ ярусів східної трибуни стадіону.

Два рівні будівлі віддадуть під паркінг для легкових автомобілів, а ще один – під Музей спортивної слави та Національний антидопінговий центр. На окремому рівні розмістять технічні приміщення та зону паркування спецавтотранспорту. На верхньому майданчику встановлять тимчасовий павільйон для розміщення спонсорів чемпіонату та гостей УЄФА.

Гості зможуть переходити з тимчасового павільйону зони гостинності на галереї ярусів сектору стадіону сходовими переходами, пандусам, або ліфтом.

Після проведення чемпіонату на місці зони гостинності побудують спортивно-рекреаційну зону з універсальним спортивним центром, який включатиме сучасний льодовий стадіон на 3 тисячі місць, критий та відкритий комплекс тенісних кортів та багатофункціональний спортивний ігровий зал на 3 тисячі місць.

За попередніми розрахунками кошторисна вартість проекту становить 322 млн. грн. Наразі розпочато підготовчі роботи: виконується демонтаж споруд, винесення інженерних мереж та влаштування підпірних стін.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8450