У Китаї побудують `самодостатнє` місто

У Китаї побудують `самодостатнє` місто

У місті Тяньцзінь приступили до реалізації масштабного проекту Еко-сіті, сучасного міста-в-місті, що зберігають природні ресурси. Завершити будівництво планується в 2020 році.

Еко-сіті розрахований на 350 тисяч жителів, площею 30 кв. км. За задумом авторів проекту, компанії Surbana Urban Planning Group, Еко-сіті буде розділений на шість районів, які відрізняються і за архітектурою, і за функціональним призначенням - від урбаністичного центру з висотними будівлями до району `спального` типу з одноповерховими будиночками.


Головним чинником, який виправдовує `зелену` назву проекту, стане повсюдне використання сучасних екологічно безпечних технологій. Життя сучасних міст підтримується в основному за рахунок `споживання` невідновних природних ресурсів. Еко-Сіті в Тяньцзіні стане першим `самодостатнім` ресурсозберігаючими містом, завдяки використанню альтернативних джерел енергії та водопостачання, а також переробки та повторного використання ресурсів.

Передбачається, що забезпечувати енергією ціле місто вдасться за рахунок ефективного використання гідро-, вітро-і сонячних електростанцій. Для здійснення водопостачання збираються накопичувати і використовувати дощову воду, а також опріснювати морську воду й очищати стічні води для повторного використання.

Передбачена також `нешкідлива` для атмосфери система громадського транспортного сполучення між районами. Для цього в місті прокладуть сучасні легкорейкової дороги, за зовнішнім виглядом нагадують сучасні трамвайні колії, але переважаючі трамвайне сполучення по швидкості. Еко-сіті буде пов`язане з економічним і діловим центром Тяньцзіня за допомогою швидкісної вузькоколійної рейкової дороги.

Одна з основних завдань, які ставлять перед собою автори проекту - побудувати не просто комфортне для життя місто, а створити щось на зразок архітектурного та екологічного `оазису`. Крім того, вони розраховують, що Еко-Сіті - перший великомасштабний екологічний проект - може стати зразком для будівництва в майбутньому ресурсозберігаючих (а не `споживаючих`) міст в Китаї, а можливо, в усьому світі.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 8402