До ЧЄ у центрі Львова модернізують електромережі
Олена Сердюк для BAU.ua

До ЧЄ у центрі Львова модернізують електромережі

Львівська облдержадміністрація за дорученням міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка створить робочу групу з розробки програми модернізації електричних мереж центральної частини Львова. Щодо вирішення питання під’єднання електричних мереж, об’єктів Євро 2012 (стадіон та аеропорт) до підстанцій Західної енергетичної системи. Також задля відновлення експорту електроенергії з Добротвірської ТЕС в Республіку Польща, міністр доручив ВАТ `Західенерго` подати в НАК `ЕКУ` розрахунок економічних показників роботи електростанції з врахуванням усіх витрат для виробництва електроенергії та затрат на покриття паливної складової.

Про це йшлося 5 січня у Львівській облдержадміністрації на нараді під головуванням Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка та голови ЛОДА Михайла Цимбалюка з керівниками підприємств газової та електроенергетичної галузей, Держінспекції з енергонагляду і регіонального представництва НКРЄ. Під час наради розглядалися питання роботи підприємств паливно-енергетичного комплексу з надійного забезпечення електроенергією і газом споживачів області, стану розрахунків за спожиті енергоносії та хід робіт із технічного переоснащення електричних мереж, повідомили в прес-службі Львівської ОДА.

`Незважаючи на брак коштів, підприємства області проводять відповідну роботу щодо модернізації та технічного переобладнання. Львівщина завжди перебуває серед лідерів щодо забезпечення повноти розрахунків усіх категорій споживачів за електроенергію та газ, – зауважив Михайло Цимбалюк. – Однак, в області залишається проблемною робота комунальних підприємств по забезпеченню тепловою та електричною енергією споживачів. В першу чергу це стосується комунальних підприємств Львова`.

З метою покращення надійності електропостачання споживачів, передовсім, населення, облдержадміністрації доручено створити робочу групу з розробки програми модернізації електричних мереж центральної частини Львова, що буде затверджена Міністром енергетики та вугільної промисловості. Львівській міській раді доручено підготувати пропозиції щодо затвердження економічно обґрунтованих тарифів на теплову енергію для ЛКП `Львівтеплоенерго` та Залізничне ТКЕ. ПАТ `Львівгаз` повинне провести перевірку всіх абонентів щодо додержання нормативів під’єднання побутових приладів до газової мережі, що повинно кардинально покращити безпеку газоспоживання в області. Підприємствам газової галузі спільно з ЛОДА доручено підготувати обґрунтовані пропозиції фінансування соціальних об’єктів населених пунктів, де проводяться роботи, що можуть завдати певних збитків території.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8391