Затверджено порядок ідентифікації нерухомого майна
minjust.gov.ua

Затверджено порядок ідентифікації нерухомого майна

Кабінет Міністрів затвердив порядок ідентифікації об`єктів нерухомого майна для державної реєстрації прав на них. Відповідну постанову прийнято на засіданні Уряду. Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.


Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі відомства, постанова направлена на створення належного нормативно-правового регулювання ідентифікації об`єктів нерухомого майна для державної реєстрації прав на них, формування картографічних даних Державного реєстру прав.


Міністр нагадав, що порядок складання і затвердження вимог до оформлення індексних кадастрових карт і кадастрових планів земельних ділянок, та порядок присвоєння реєстраційного номера об`єкту нерухомого повинні встановлюватися Кабінетом Міністрів України.


Урядовим актом класифіковані за масштабом складання (відображення) картографічні матеріали, які використовуються для складання кадастрових карт (планів), індексних кадастрових карт (планів). Визначено також масштабний ряд, який використовується для складання кадастрових карт (планів), індексних кадастрових карт (планів) адміністративно-територіальних одиниць України (Автономної Республіки Крим, областей, районів, міст, селищ міського типу, сільських населених пунктів) та їх форма складання (електронна (цифрова) і паперова).


Постанова набирає чинності з 1 січня 2011 року, крім положень абзацу третього пункту 1 цієї постанови, що передбачає затвердження Порядку присвоєння реєстраційного номера об`єкту нерухомого майна, який набирає чинності з 1 січня 2012.


Така процедура вступу в силу постанови, за словами Міністра юстиції, пов`язана з необхідністю по-перше, визначити єдину процедуру до складання картографічних матеріалів, які будуть використовуватися для ведення Державного реєстру прав на нерухоме майно та ведення Державного земельного кадастру. По-друге, для забезпечення наявності таких матеріалів станом на 1 січня 2012 - моменту, з якого державна реєстрація речових прав буде здійснюватися в порядку, визначеному Законом.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8300