Мінрегіонбуд: у цьому році житла побудують більше, ніж у 2009
Олена Сердюк для BAU.ua

Мінрегіонбуд: у цьому році житла побудують більше, ніж у 2009

За 10 місяців в українські будівельники здали 7, 400 тис. кв.м житла, з них 4 тис. це новобудови, а інше - прийом в експлуатацію самовільно зведених об`єктів. Здача об`єктів в експлуатацію на сьогодні вже перевищила здачу житла за весь минулий рік. Про це заявив журналістам заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Дмитро Ісаєнко.


За його словами, до 2007 року у нас було по 17% зростання обсягів введеного житла в експлуатацію щороку. Поки ми до цих показників не прийшли, але темпи падіння галузі зупинені. `Цього року ми вийдемо в плюс на рівень 102-103%. І це поза сумнівом`, - вважає Д. Ісаєнко.


У Київській області показники введеного житла вже на 30% більше торішніх. Що стосується столиці, то 1300 кв.м. здамо в цьому році, хоча в минулому було 950 кв.м.


Однак, забудовники налаштовані менш оптимістично. `У розвинених країнах нормою вважається введення в експлуатацію житла 1 кв.м. на одного жителя на рік. Тому говорити про розвиток будівельної галузі в Україні поки неможливо`, - про це заявив голова ВГО `Нова Формація` В`ячеслав Кредісов.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8264