Керівництво Львівської області прискорює введення в експлуатацію об`єктів будівництва з високою ступінню готовності
Олена Сердюк для BAU.ua

Керівництво Львівської області прискорює введення в експлуатацію об`єктів будівництва з високою ступінню готовності

Голови РДА та міські голови міст обласного значення повинні вжити заходів щодо забезпечення введення в експлуатацію об’єктів незавершеного будівництва з високим ступенем будівельної готовності. Про це під час селекторної наради заявив заступник голови Львіської ОДА Геннадій Дмитренко.

`Влада Львівщини повинна в повному об’ємі виконати свої зобов’язання, які стосуються добудови незавершених об’єктів будівництва`, – наголосив Геннадій Дмитренко.

Начальник головного управління містобудування, архітектури та просторового розвитку облдержадміністрації Степан Лукашик нагадав, що Кабінетом Міністрів України поставлено завдання перед будівельним комплексом області забезпечити введення в експлуатацію у 2010 році житла в обсягах не менше ніж у 2009 році (391,5 тисячі квадратних метрів) без врахування об’єктів, які введенні в експлуатацію за тимчасовим порядком прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 року.

За його словами, станом на 1 жовтня 2010 року в області введено в експлуатацію за даними статистики 418,4 тисяч квадратних метрів житла, зокрема багатоквартирних будинки – 92,8 тисячі квадратних метрів, приватних житлових будинків садибного типу – 325,2 тисячі квадратних метрів.

За попередніми даними інспекції ДАБК у Львівській області, без врахування `тимчасового порядку` введено в експлуатацію 134,1 тисячі квадратних метрів приватних житлових будинків садибного типу, що разом з багатоквартирними будинками складає 226,9 тисячі квадратних метрів і становить 60% від минулорічного обсягу введення житла в експлуатацію у Львівській області.

Головним управлінням з питань Євро-2012, містобудування та будівництва за даними інспекції ДАБК у Львівській області визначено перелік незавершених будівництвом багатоквартирних будинків з високим ступенем готовності, введення яких в експлуатацію очікується до кінця 2010 року і дозволить забезпечити обсяг прийнятого в експлуатацію житла у Львівській області не нижче 2009 року.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 8260