Мінрегіонбуд: будівельна галузь переживає не найкращі часи

Мінрегіонбуд: будівельна галузь переживає не найкращі часи

Будівельна галузь в Україні переживає не найкращі часи. Показники введення житла в експлуатацію забезпечуються в основному за рахунок приватного будівництва. Про це заявив Міністр регіонального розвитку та політики Володимир Яцуба.


Як сообщлі ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі відомства, об`єктивності ради слід зазначити, що позитивна динаміка (яку фіксує Держкомстат - ред.) Склалася, в тому числі, внаслідок значного спрощення процедури прийняття в експлуатацію приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків, власники яких не могли легалізувати свої об`єкти через бюрократичні перепони.


Для відновлення будівельної галузі та початку її виходу на докризові показники необхідно активізувати роботу у всіх регіонах. А тут ситуація різна.


Традиційно за обсягами житлового будівництва лідерами залишаються Київська область та м. Київ, які разом забезпечують 23% від загальнодержавного показника введення в експлуатацію житла. Ці ж регіони мають непогані результати в розрахунку на одного мешканця (до 0,5 кв метра).


`За цим показником серед кращих регіонів також м. Севастополь, де багато будує Російський Чорноморський Флот. Однак у порівнянні з аналогічним періодом минулого року темпи зростання обсягів житлового будівництва в цьому місті невеликі`, - зазначив очільник Мінрегіонбуду.


Значні обсяги введення в експлуатацію нового житла, як в абсолютних показниках, так і в розрахунку на одиницю населення мають Івано-Франківська, Хмельницька, Закарпатська, Одеська, Львівська області та Автономна республіка Крим.


Менше нового житла будується в Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській та Кіровоградській областях.


`Міністерство першочерговим завданням для себе і для органів виконавчої влади на місцях вважає підвищення обсягів житлового будівництва, забезпечення якості, комфортності, доступності нового житла, поліпшення житлових умов кожної української родини`, - зазначив В. Яцуба.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8226