Мінрегіонбуд розробив низку проектів законодавчих актів

Мінрегіонбуд розробив низку проектів законодавчих актів

4 листопада 2010 року перший заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України Микола Сорока провів засідання Робочої групи Мінрегіонбуду, на якому було презентовано п’ять проектів законів України, розроблених Міністерством.

Зокрема, на розгляд було винесено законопроекти `Про основи державної регіональної політики`, `Про внесення змін до Закону України `Про місцеве самоврядування в Україні` (нова редакція), `Про внесення змін до Закону України `Про місцеві державні адміністрації` (нова редакція), `Про державну підтримку об’єднання сільських територіальних громад`, `Про адміністративно-територіальний устрій України`.

Усі проекти раніше були розміщені на сайті Мінрегіонбуду, доступні для ознайомлення експертам, науковцям, широким колам громадськості. Також проекти були надіслані для опрацювання та надання зауважень і пропозицій міністерствами, іншими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та їх асоціаціями.

Микола Сорока повідомив, що фахівцями Мінрегіонбуду узагальнено та опрацьовано майже 1000 зауважень і пропозицій до цих законопроектів. Пакет проектів законів України було винесено на громадське обговорення, що відбулося 7-8 вересня на нараді – семінарі, організованому Українською асоціацією місцевих та регіональних влад в смт. Затока Одеської області та під час VI Муніципального форуму 9-11 вересня 2010 р. у м. Ялта. Для громадського обговорення їх розміщено на офіційному сайті Мінрегіонбуду.

Для отримання експертних висновків налагоджено співпрацю з Директоратом з питань демократичних інституцій Генерального директорату з питань демократії та політичних справ Ради Європи (далі – Директорат) за Програмою Ради Європи `Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні`. Пакет законопроектів розглянуто і схвалено на засіданні Секції Науково-технічної ради Міністерства.

Розглянувши проекти законів України, учасники робочої групи Міністерства регіонального розвитку та будівництва України вирішили погодитись з основними положеннями та рекомендувати колегії Мінрегіонбуду розглянути зазначені проекти законів України після їх доопрацювання з урахуванням Висновку Управління правової та законопроектної роботи Мінрегіонбуду, пропозицій та зауважень членів Робочої групи.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 8155