Будівництво енергозберігаючого будинку в Україну коштує 1500 у.о. за кв.м.

Будівництво теплого, енергозберігаючого будинку в Україні коштує від 1500 до 2000 $ за кв.м. Це приблизно на $ 300 дорожче, ніж у Німеччині. При цьому окупається такий будинок у Німеччині за 7 років, а в України - за 15. Про це розповіли учасники круглого столу `Енергоефективність - примарна економія`, який проходив у Прес-центрі Інформаційного агентства ЛІГАБізнесІнформ (Київ, вул. Шамрило, 23).


`Середньоєвропейська ціна на енергоефективні будинку коливається від 1800 до 2000 тис. В Україні вартість може бути дешевше за рахунок місцевих будівельних матеріалів`, - вважає директор компанії ТОВ `Центр Енергозберігаючих Технологій ЕКО` Віталій Поплавський.


При цьому дипломований інженер будівництва, Керівник `Проекту пасивний будинок` Флоріан Ламмаєр відзначив, що окупність такого будинку в Україну набагато довше за рахунок дешевого газу і електрики. `У Німеччині газ коштує на 120% дорожче, ніж в Україні, тому більший попит на енергозберігаючі технології. У України` теплі `будинку - це поки не масовий продукт`.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8136