До Євро-2012 проведуть експеримент з утеплення будинків

До Євро-2012 проведуть експеримент з утеплення будинків

Міністерство житлово-комунального господарства планує втілити пілотний проект під Євро-2012 – експеримент стосується утеплення житлових будинків, за рахунок чого країна буде в подальшому економити до 30% тепла.

Утеплення житлових багатоповерхових будинків є третім етапом реконструкції комунальної сфери – розповів міністр ЖКГ Юрій Хиврич в інтерв’ю кореспонденту газети `Сегодня`.

До Євро-2012 в приймаючих чемпіонат містах – Києві, Донецьку, Львові та Харкові – випробують пілотний проект з утеплення `хрущівок` і `брежнівок`. Поки що мова йде про одинарні приклади, адже роботи з утеплення одного 9-типоверхового будинку коштують 3-5 млн. грн.

В Україні потребують утеплення 150 тисяч житлових будинків радянської доби, на реконструкцію яких необхідна сума 450-750 млрд. грн. Євро-2012 – це унікальний шанс привести вітчизняну спортивну, дорожньо-транспортну та туристичну інфраструктуру до європейських стандартів, а також це вдалий полігон для випробувань найкращих побутових розробок Європи, як-от впровадження теплозберігаючих технологій, які потребують величезних інвестицій, але в майбутньому гарантують краще життя та значну економію.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 7746