Проект із спорудження зразків доступного житла із використанням нових технологій може бути реалізований вже за півроку

Проект із спорудження зразків доступного житла із використанням нових технологій може бути реалізований вже за півроку

Про це повідомив під час інтерв’ю журналістам ТРК `Україна` Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба.

Він також зазначив, що Міністерство отримало майже сімдесят пропозицій для зведення дешевих будинків, з яких будуть відібрані найбільш показові і конкурентоздатні проекти. Ціна запропонованих будинків різна і знаходиться в діапазоні 20-70 тисяч доларів.

`Підприємці з метою реклами власної продукції і послуг побудують такі будинки за власні кошти. Зрозуміло, що реалізація цього проекту вимагає вирішення земельного питання. Зараз виконується ескізний проект, вирішуються майнові і юридичні питання` – зауважив Міністр.

Володимир Яцуба також висловив переконання, що програма спорудження доступного житла – це найбільш реальна можливість вирішення житлового питання для більшості громадян, яка дозволяє здешевити вартість квартири на декількох рівнях – через відшкодування 30 % її вартості, вирішення земельного питання та здійснення інженерного забезпечення території.

Очільник Мінрегіонбуду підкреслив, що у випадку надання Міністерству передбачених бюджетом 1 млрд. 40 млн. гривень, кошти будуть освоєні і люди отримають квартири. Коментуючи критичні оцінки щодо перспектив реалізації програми доступного житла в Києві, Володимир Яцуба, зокрема, зауважив: `Я з надзвичайною повагою ставлюсь до нашої столиці і проблем її розвитку, але Київ – це не вся Україна. При всьому нашому бажанні, ми не можемо розвивати житловий фонд і будувати квартири лише тут. В Україні є міста, де квадратний метр житла коштує сьогодні 1 тисячу гривень. Я розумію, що це – проблема розвитку цих територій, але це не значить, що люди в цих містах не потребують житла`.

Міністр також назвав нагальною необхідністю вирішення проблеми надання земельних ділянок для будівництва громадянами власного житла, що позитивно вплине як на реалізацію житлових програм, так і на розвиток будівництва в цілому.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7726