НАЕР: Кабінет Міністрів України вніс зміни до Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010-2015 роки

НАЕР: Кабінет Міністрів України вніс зміни до Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010-2015 роки

Кабінет Міністрів України прийняв постанову `Про внесення змін до Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010-2015 роки`, розроблену Національним агентством України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів. Метою прийняття постанови є уточнення завдань Програми та визначення найбільш ефективних напрямів її реалізації у 2010 році з урахуванням обсягу фінансування.

Серед основних напрямів програми – будівництво та реконструкція електричних мереж, пристанційних вузлів та підстанцій для приєднання об’єктів, які виробляють електроенергію з відновлюваних джерел енергії в Автономній Республіці Крим та Одеській області. Для реалізації цього проекту до Мінпаливенерго буде спрямовано 250 мільйонів гривень. На впровадження технологій, що передбачають використання теплових насосів, електричний теплоакумуляційний обігрів та гаряче водопостачання на підприємствах, в установах, організаціях соціальної та бюджетної сфери передбачено 210,5 мільйона гривень, їх освоюватимуть Уряд АР Крим та облдержадміністрації. 203,82 мільйона гривень буде передано Мінжитлокомунгоспу на модернізацію об`єктів комунального господарства, у тому числі переведення котелень соціальної сфери на використання альтернативних видів палива.

Також на проведення санації будівель бюджетних установ, зокрема розроблення проектно-кошторисної документації органам державної влади, буде виділено 138 мільйонів гривень. На виконання заходів, передбачених Концепцією формування енергетичного балансу, буде передано 2 мільйони гривень.

Реалізація Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010-2015 роки дозволить скоротити енергоємність українського ВВП на 20%.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 7719