Депутати хочуть ввести касовий метод розрахунку ПДВ при будівництві житла

Депутати хочуть ввести касовий метод розрахунку ПДВ при будівництві житла

Український парламент може прийняти закон, згідно з яким буде вводитися касовий метод розрахунку податку на додану вартість для будівельно-монтажних робіт при спорудженні житла. Такі норми містяться у законопроекті № 6708 `Про внесення змін до деяких законів України щодо заходів по стимулюванню будівництва житла` від 15 липня 2010, зареєстрованому народними депутатами Володимиром Поляченко (НУНС), Ігор Лисов (Партія регіонів) і Юрієм Сербіним (БЮТ).

Як говориться в пояснювальній записці до законопроекту, якщо датою виникнення податкових зобов`язань є дата зарахування коштів на банківський рахунок платника податків, а датою виникнення права на податковий кредит є дата списання коштів з банківського рахунку, як оплата товарів (робіт, послуг), це буде сприяти того, що обігові кошти підприємств не будуть ізимаються з обігу господарської діяльності, а будуть забезпечувати безперебійну роботу будівельного конвеєра.

Як вважають автори законопроекту, завдяки цьому будівництво житла не буде припинятися, а на ринок буде виходити продукт більшою мірою готовності, що в умовах кризи є необхідною складовою відродження довіри населення до інвестування грошей у будівництво житла.

На думку народних депутатів, прийняття даного законопроекту буде сприяти збільшенню обсягів житлового будівництва, виконання строків введення житлових будинків в експлуатацію, буде сприяти зменшенню собівартість будівництва житла і фінансового тиску на забудовників.

На даний момент законопроект знаходиться на розгляді в парламентському комітеті з питань податкової та митної політики.

Нагадаємо, нещодавно Прем`єр-міністр України Микола Азаров заявив про те, що керівники областей нададуть забудовникам житла підготовлені ділянки з комунікаціями і прокладеними мережами.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 7716