Володимир Яцуба: Не кожний фундамент може стати домівкою!

Володимир Яцуба: Не кожний фундамент може стати домівкою!

Очільник Мінрегіонбуду закликав потенційних покупців квартир уважніше ставитись до всіх процедур та ретельно перевіряти всі документи і порадив в обов’язковому порядку звертатись до юристів, купуючи нове житло, а за умови придбання на вторинному ринку – обов’язково замовляти проведення фахової експертизи приміщення.

Це також убезпечить покупця від можливих зловживань з боку недобросовісних продавців. `Я всією душею вболіваю за будівельників, але звертаюсь до громадян з проханням платити лише за готове житло, не сплачувати лише за фундамент і обіцянки` – зазначив Міністр.

Очільник Міністерства назвав помилковими сподівання на те, що існуючий механізм черги на отримання безкоштовного житла може самостійно вирішити проблему житлового забезпечення в країні.
`За рік із черги в 1 мільйон 200 тисяч черговиків квартири отримують приблизно 3 тисячі осіб. Цілком зрозуміло, що без додаткових програм ми цю проблему не ліквідуємо` – зауважив Міністр.

Окрему увагу Володимир Яцуба присвятив проблемам в столичному будівельному секторі. Відповідаючи на питання про адекватність цін на житло в столиці реальним витратам на його зведення, він зокрема зазначив: `всі ми знаємо причини, через які маса людей переїздить в Київ. І це нормально. Останній звіт Світового банку з питань регіонального розвитку свідчить про те, що не варто примусово вирівнювати рівень економічного розвитку територій, а навпаки – слід сприяти вирішенню транспортного забезпечення цих територій. В розвинутих країнах під’їзд до місця роботи 70-100 кілометрів – абсолютно нормальна розповсюджена практика`.

На переконання Міністра, регулювати ціну на квадратний метр заборонними методами – це не вихід для України. Набагато важливіше створити умови для того, щоб молоді родини самі мали можливість побудувати собі житло.

Також Володимир Яцуба назвав дискусивним питання про доцільність спорудження в Україні житлових будівель вище за 24 поверхи: `побудова таких об’єктів у Києві зумовлюється високою вартістю землі. Але, наприклад, в моєму рідному Дніпропетровську 24 поверхів цілком достатньо.
Україна розвивається і світові тенденції рано чи пізно прийдуть до нас. А до того моменту форсувати події я вважаю передчасним`.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7715