Ситуація у будівельній галузі має очевидні ознаки стабілізації

Ситуація у будівельній галузі має очевидні ознаки стабілізації

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба під час проведення прямої телефонної лінії з читачами в редакції тижневика `Аргументы и факты в Украине`.

Володимир Яцуба вкотре зазначив, що Мінрегіонбуд системно підходить до вирішення питання відновлення довіри між основними учасниками будівельного ринку, замовниками житла та банківським сектором.

Міністр повідомив, що сьогодні вранці він провів зустріч з головою Національного банку України Володимиром Стельмахом і Міністром фінансів України Федором Ярошенком з приводу залучення кредиту для добудови 34 незавершених об’єктів в Україні. За його словами, це однозначно позитивно позначиться на динаміці кредитних операцій.

Окрім того, Володимир Яцуба повідомив про підтримку Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим ініціативи Мінрегіонбуду щодо внесення до Податкового кодексу норми про позбавлення від сплати ПДВ для житла, що будується за участю держави.

`Я вважаю, що стабілізація в будівельній галузі – очевидний факт. Помітним є зростання рівня освоєння капітальних вкладень і підготовки будівельних майданчиків. Будівельники відчувають, що ми знижуємо витрати на квадратний метр. За цей короткий час ми повернули до влади професіоналів і відчутно очистили її від корупціонерів через спрощення дозвільної системи. Нажаль, поки що не виходить відновити повноцінне кредитування сектору через загальний стан економіки, але це – лише питання часу` – підкреслив Міністр.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7714