Податок на нерухомість обіцяють повернути до Податкового кодексу

Податок на нерухомість обіцяють повернути до Податкового кодексу

У проекті Податкового Кодексу буде відновлено норми, пов`язані з податком на нерухомість. Про це повідомила після засідання Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики заступник Міністра фінансів Тетяна Єфименко. Про це пише УБР.

`Податок на нерухомість буде відновлений. Так само як і податок для багатих. Багаті будуть допомагати жити бідним таким способом`, - зазначила вона.

Нагадаємо, протягом цього місяця проект Податкового Кодексу буде винесено на всенародне обговорення. Таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні профільного комітету Верховної Ради.

`Ми вислухаємо кожного, аж до пенсіонерів. Це необхідно для того, щоб досягти розумного рішення і прийняття ефективного документа`, - сказала вона.

Також вона повідомила, що зараз йде внесення всіх зауважень і вже найближчим часом Кодекс буде відданий в Кабінет Міністрів для публікації нової редакції. `Потім цей екземпляр буде відданий на всенародне обговорення. Своє слово зможе сказати кожен. До цього процесу будуть підключені ЗМІ і кілька сайтів. Думаю, ми досягнемо потрібних результатів`, - відзначила Т. Єфіменко.

Нагадаємо, що офіційна версія проекту Податкового кодексу, зареєстрованого у Верховній Раді 15.06.2010 року, не містить статті про податок на нерухомість. Норма, що міститься в проекті Податкового Кодексу, який розглядав Кабмін 9 червня, повинна була поповнити місцеві бюджети.

Нагадаємо, що, згідно з попереднім документом, податком повинні обкладатися були:

- Житловий будинок - будівлі капітального типу, призначені для постійного проживання; діляться на житлові будинки квартирного типу різної поверховості та житлові будинки садибного типу (розташовані на окремому земельній ділянці, складаються з житлових і допоміжних (нежилих) приміщень);
- Прибудова до житлового будинку - частина будинку, розташована поза контуру його капітальних зовнішніх стін і яка має з основною частиною будинку одну (або більше) загальну капітальну стіну;
- Квартира - ізольоване приміщення в житловому будинку, призначене та придатне для постійного проживання;
- Кімнати у багатосімейних (комунальних) квартирах - квартира, в якій мешкають двоє чи більше квартиронаймачів;

- Дачний будинок - житловий будинок для використання протягом року з метою заміського відпочинку;

- Садовий будинок - будинок для літнього (сезонного) використання, яке в питаннях нормування площі забудови, зовнішніх конструкцій та інженерного обладнання не відповідає нормативам, встановленим для житлових будинків.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 7703