Перша вітрова електростанція в прісних водах США

Перша вітрова електростанція в прісних водах США

На озері Ері в США компанія GE Energy планує побудувати вітрову електростанцію. Це перший проект зведення турбін на озері в США.

Спочатку планується до 2012 року побудувати 5 вітрових турбін, які будуть генерувати 20 мегават електроенергії. Надалі, доповнити турбінами, щоб забезпечувати 1000 МВт.

Турбіни нового покоління, заввишки 300 фунтів, будуть обертати лопаті за допомогою кільця магнітів. Це дозволить уникнути механічних проблем, які характерні для стандартних турбін. А також дозволить виробляти електроенергію при відносно низьких швидкостях вітру.

Лопаті турбін будуть виготовлені з вуглецевих волокон. Це дозволить зробити їх більш легкими і довший - 176 метрів.

Після завершення будівництва, електростанція Cape Wind, яка буде розташована в п`яти милях від узбережжя штату Массачусетс, зможе забезпечити електроенергією 400 000 будинків.

При розгляді проекту була висловлена неоднозначна позиція громадськості: схвалений захисниками навколишнього середовища, як поновлюване джерело енергії, і розкритикований місцевими жителями, як потенційна загроза для туризму, птахів, китів, риболовлі і історичних пам`ятників.

inhabitat.com
Ідентифікатор: 7681