Харківський аеропорт отримав дозвіл на будівництво нової злітно-посадкової смуги

Харківський аеропорт отримав дозвіл на будівництво нової злітно-посадкової смуги

Харківський аеропорт отримав дозвіл на будівництво нової злітно-посадкової смуги (ЗПС). Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, ДП `Держбудекспертиза` схвалило проект будівництва нової смуги у міжнародному аеропорту `Харків`.

Як повідомляв раніше УКРІНФОРМ, спочатку, в рамках підготовки міста до Євро-2012, планувалося укріплювати і подовжувати до 2,5 кілометра існуючу смугу. Але потім було ухвалено рішення про будівництво нової ЗПС. Зупиняла будівельників лише відсутність висновків експертів.

Без дозвільних документів тут проводилися тільки земельні роботи. Як пояснює заступник директора аеропорту зі стратегічного розвитку Віталій Недашковський, якби роботи не розпочали, то здати об`єкт вчасно було б неможливо. Земляні роботи для нової смуги вже виконано на 20%, а перони готові на 80%.

На відміну від нового термінала, будівництво смуги, сигнального комплексу, рятувальної станції, авіаційно-диспетчерської вишки і реконструкцію перонів проводитимуть за рахунок коштів державного бюджету. На ці потреби буде виділено 1 млрд 86 млн грн. Цього року держава повинна перерахувати Харкову на аеропорт 520 мільйонів. 100 мільйонів місто вже отримало. Останній транш - 20 мільйонів - був два тижні тому.

Здати в експлуатацію нову ЗПС планується не пізніше грудня 2011 року.

Віта Дубовик
http://www.ukrinform.ua/
Ідентифікатор: 7679