Верховна Рада узаконить створення ОСББ

Верховна Рада узаконить створення ОСББ

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до Закону `Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку`.

Як повідомляє сайт Верховної ради, Законопроектом N 4423 пропонується викласти Закон `Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку` у новій редакції, яка спрямована на впровадження сучасної системи управління житловим фондом з активним залученням до цих процесів населення та активізацію створення таких об`єднань.

Згідно з проектом, об`єднання створюється власниками квартир у багатоквартирних житлових будинках, житлових комплексах спільно з власниками нежитлових приміщень, розташованих у відповідному житловому будинку, житловому комплексі, яким на праві спільної часткової власності належить неподільне майно. В одному житловому комплексі може бути створено тільки одне об`єднання. Тільки власники квартир у житлових будинках можуть створити об`єднання.

Основна діяльність об`єднання полягає у здійсненні функцій, що забезпечують реалізацію прав власників приміщень, орендарів та наймачів, на володіння та користування спільним майном членів об`єднання, належне утримання будинку та прибудинкової території, сприяння членам об`єднання, орендарям і наймачам в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обгрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов`язань, пов`язаних з діяльністю об`єднання.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 7662