До кінця червня світові ціни прокату, здається, стабілізувалися, а на внутрішньому ринку за останній тиждень навіть трохи зросли

До кінця червня світові ціни прокату, здається, стабілізувалися, а на внутрішньому ринку за останній тиждень навіть трохи зросли

За чотири тижні з 31.05.10 по 27.06.10 загальний індекс середніх тижневих рублевих ринкових цін металопрокату виріс на 1,1%. Індекс середніх тижневих цін сортового прокату зріс на 2,1%. По окремих видах сортового прокату зміна цін склало:

арматура: 2,8%

балка і швелер: 0,9%

куточок: 2,2%

коло: 3,1%.

Індекс середніх тижневих ринкових цін листового прокату зріс на 0,2%. По окремих видах листового прокату зміна цін склало:

тонкий гарячекатаний лист: 1,9%

товстий гарячекатаний лист: -1,3%

холоднокатаний лист: 2,7%

оцинкований лист: -0,6%.

Середні відпускні ціни в червні виросли в порівнянні з травневими на 1,7%. Відпускна ціна сортового прокату зросла в середньому на 1,7%. Ціна кола і квадрата виросла на 0,3%, куточка - на 0,4%, ціна балки і швелера виросла на 5,8%, відпускна ціна арматури знизилася на 2,1%. Середня відпускна ціна листового прокату зросло на 1,7%. Відпускна ціна гарячекатаного листа зросла в середньому на 2,3%, ціна холоднокатаного листа збільшилася на 1,2%, ціна оцинкованого листа виросла на 2,7%, а ціна нержавіючого листа не змінилася.

За даними SteelWeek на 25.06.2010 за місяць загальний індекс світових цін на сталеву продукцію знизився на 4,9%. Плоский прокат подешевшав на 6,1%, а довгомірний подешевшав на 2,7%. На європейському ринку ціни знизилися на 2,4%. На азіатському ринку ціни знизилися на 6,7%. Ціни на ринках Північної Америки знизилися на 4%.

До кінця червня знижуються вже другий місяць світові ціни прокату, здається, стабілізувалися. Головну роль у цьому зіграв, як вже стало звичним, Китай, що підвищив свої експортні через скасування повернення ПДВ. Мабуть, в найближчий місяць ніяких потрясінь на ринку прокату не станеться. Надій на стабільне зростання цін немає, тому що виробництво (рекордна в травні) все-таки випереджає прокинувся, але в цілому слабкий попит, але і падати особливо нема куди через зростаючих цін ЗРС.

Вітчизняні ринкові ціни за традицією слабо і з запізненням прореагували на зниження світових цін (а ціни виробників не знижувалися, тільки призупинили зростання), але оперативно відгукнулися на зміну світових тенденцій і на останньому тижні червня помітно підросли (в середньому на 2% за тиждень), але середні ціни червні виявилися все-таки нижче травневих.

Наш комп`ютерний прогноз припускає, що, якщо тенденції останніх тижнів не зміняться, у липні в порівнянні з червнем ціна арматури зміниться в межах 0 - 3%, ціна інших видів сортового прокату зміниться в межах -1 - 2%, ціна г / к і х / к листа зміниться в межах 0 - 2%.

Олександр Мельниченко
http://rusmet.ru/
Ідентифікатор: 7647