Більша частина введеного в експлуатацію житла - приватний сектор

Більша частина введеного в експлуатацію житла - приватний сектор

За I квартал 2010 року в Україні побудовано 1477 тис. кв.м. житла. Велику частину житла (68,9% загального обсягу, або 1018 тис.кв.м) введено в експлуатацію в одноквартирних будинках. Такі дані Гсокомстата.

У будинках з двома і більше квартирами побудований відповідно 30,9%, або 456 тис.кв.м, в гуртожитках - 0,2% загального обсягу (3 тис.кв.м загальної площі).

Як зазначив радник міністра регіонального розвитку та будівництва Іван Салій, високий показник введення в експлуатацію приватних (або одноквартирних) будинків у першому кварталі 2010 року пов`язано з можливістю реєстрації самовільно зведених будівель. `А то виходить, за статистикою, що найбільше будинків у нас будували в січні і лютому під час страшних морозів. Ніхто в цей час не будував. Просто скористалися моментом і оформили будинки, в яких вже жили`, - заявив І. Салій.

Нагадаємо, що попередній Кабінет міністрів України затвердив тимчасовий порядок прийняття в експлуатацію приватних будинків присадибного типу, дачних будинків і будов без дозволу на виконання будівельних робіт. Даний порядок введення будинку в експлуатацію стосується будинків старої будівлі в сільській місцевості, побудованих без відповідного дозволу.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 7655